perjantai 12. helmikuuta 2010

Valokuvia


...eli kuvia valoista. Pikkuvessassa on peilin päällä 3-osainen Massiven Ice-valaisin. Lampuiksi laitettiin Philipsin kynttilälampun malliset säästöhalogeenit, joista yksi paloi heti kun peiliä pyyhkiessäni kalautin rystyseni siihen.

Violeteista kaapeista ei tainnutkaan olla kuvia vielä, eli laitetaanpa toinenkin missä alaosa näkyy paremmin. Ahtaassa tilassa ei saa koko komeutta kuvaan tuolla meidän vehkeellä.


Laitettiin sitten tuo korkeampi reunakaappikin paikoilleen. Kodinhoitohuoneessa on Valohylly, niin ikään Massiven mallistoa. Se vaikutti hyvältä idealta, koska välitila on ikkunan takia normaalia korkeampi mutta sähkömies taisi olla eri mieltä. Tunteroinen kuulemma meni ährätessä valaisinta paikoilleen.


Tuo on siis periaatteessa ihan tavallinen loisteputki, jossa on mattalasinen hylly päällä. Sen voisi siis asentaa alemmaskin ilman että alkaa häikäistä, mutta meillä se nyt on aikalailla normaalissa korossa kun johtoa ei enää voinut siirtää. Hyllyn päälle voi sitten laittaa vaikka kynttilöitä tai posliinikissoja ja kuivakukkia.

Ja välitilassa on laattojakin, kuten huomaatte. Tässä kohtaa loppui into lähteä kauppaan metsästämään sopivia, joten käytettiin nuo pesuhuoneen lattiasta jääneet punaiset.

Vielä yksi kuva noista seinäledeistä, tässä kun näkyy aika hyvin miten tuo valo ikään kuin valuu seinää pitkin alas lätäköksi lattialle.

Jos joku on kiinnostunut värilämpötiloista, se on näissä seinävaloissa 3000 K ja keittiön spoteissa 3500 K. Itse tykkään enemmän tästä 3000 K valosta, 3500 menee jo vähän liian teollisuushalliksi. Sähkömies valaisi asiaa sen verran että ledeissä tuo kelvin-arvo ei edes kerro koko totuutta vaan valaisimet saattavat näyttää erilaista valoa samasta nimellisestä värilämpötilasta huolimatta.

Lämmityksen kanssa on ollut vähän säätämistä. Kaikki termostaatit eivät kai toimi oikein, koska lattia on joissain paikoissa tosi lämmin ja toisissa ihan kylmä. Sähkö- ja putkimiehet perehtyvät asiaan.

Talo on myös tiiviiksi todettu: kun liesituulettimen pistää täysille, syntyy sellainen alipaine että ulko-ovea ei meinaa saada auki.

Ei kommentteja: