sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Hink hink

Putkimies oli sitä mieltä että pääsee maanantaina laittamaan ilmanvaihtokoneen hörpöttämään jos saadaan viikonloppuna siivottua "enimmät pölyt pois". Eilisen päivän olin soittokeikalla Vanhojen Harppujen kera, mutta tänään vietiin lapset mummulaan ja mentiin isännän kanssa siivoamaan. Yläkerta on nyt periaatteessa muuttokunnossa, lattiat pestynä ja pölyt pyyhittynä. Alakerran lattioita ei vielä viitsitty alkaa luutuamaan kun siellä kuitenkin kuljetaan työkengät jalassa mutta lähti ne enimmät pölyt sieltäkin.

Kylläpä tuli siinä hinkatessa mieleen että oisko kuitenkin kannattanut ottaa se vähän kalliimpi ja rumempi muovimatto jossa oli parempi pinnoite, se johon ei edes teippi tartu. Moppasin lattiat kertaalleen mikrokuiturätillä + Mäntytolulla ja sitten vielä toiseen kertaan lainassa olleella vallankumouksellisella höyrymopilla mutta silti pinta jäi nuhjuisen näköiseksi, samaan tapaan kuin halvoissa laminaateissa. Olisipa ollut nokkelaa edes vahata lattia heti asennuksen jälkeen! Kaikki jotka ovat käyneet meillä joskus, tietävät että termi "siivousfriikki" osuu harvinaisen huonosti maaliinsa täällä, mutta olisihan se ihan kiva että olisi oikeasti puhdasta edes sen pienen hetken ennen kuin tavarat kannetaan sisään.

Päivän positiivisin oli se, että Ikean Antonius-korihyllyt, nuo köyhän miehen elfat, mahtuvat yläkerran liukuovikomeroihin kuin mittatilaustyönä. Moukan tuuria taas.

Pesuhuoneen katto on vielä paneloimatta ja sähkö- ja lvi-puolella on toki jotain pikkujuttuja, mutta muutenpa tässä aletaan olla pikapuoliin muuttovalmiudessa.

Ei kommentteja: