sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Käytännön kulttuurimaantiedettä

Teimme Tiinan kanssa lauantaina matkan ruotsalaisuuden ytimeen: ajelimme farmari-Volvolla Haparandan Ikeaan. Ruotsi on hieno maa, siellä aurinko paistaa ja ihmiset ovat ystävällisiä.

En ole perinteisesti kuulunut Ikean suurimpiin faneihin mutta kun ostoslistalla on kokonaisen talon verhotangot, hyllyt, pyyhekoukut sun muut nippelit ja nappelit, on vallitsevassa taloustilanteessa jälleen kerran nieltävä ylpeytensä ja mentävä sinne mistä ne halvalla saa.

Kassalla vinkui visa, ja kassan jälkeen Volvon jouset. Saimme kuin saimmekin tungettua kaiken ostamamme autoon mutta sen jälkeen tilaa ei olisi ollut enää tiskiharjallekaan. Raahauduimme kotikonnuille vähän ennen puolta yötä väsyneinä mutta taas monta kokemusta rikkaampana.

Vähän tosin jäi kaivelemaan kun Antonius-sarjan kenkähyllyjä oli varastossa vain kaksi... ehkä joudumme tekemään vielä toisenkin ulkomaanmatkan.

3 kommenttia:

Hannukka kirjoitti...

Hienolta kuulostaa reissunne ja ihan ulkomaille :) Minulla huonoja kokemuksia Ikean verhotangoista, jotka ostin juuri samassa tilanteessa. Mallia en nyt muista, mutta ihan perustangot "hopeanvärisenä. Lähinnä heikkoutena kannakkeet, jotka eivät tahtoneet kantaa verhojen painoa ja maali lähti pinnasta, mutta kevyillä verhoilla varmaan ihan ok.

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan seuraavan kerran tullaan (autolla) Yppärissä käymään, voidaanhan me tuoda sellainen kenkäteline, jos ei ihan kauhean iso kooltansa ole (mahtuu Nissanin takakonttiin). Tuossa Ikean varjossa kun asutaan kuitenkin.

Ee

Päivi kirjoitti...

Hei, kiitos Elisa! Kyseessähän ei ole edes teline kun pelkkä hyllylevy vaan, tai siis neljä kappaletta sellaisia.

Ja juuri sellaisia hopeanvärisiä kaikista halvimpia perustankoja ne oli mitä ostin. Hyvä tietää ettei sitten virittele niitä kaikista arvokkaimpia samettibrokadisysteemejä niihin ;-)