maanantai 8. syyskuuta 2008

Arkista aherrusta ja uuniunelmia

Lomat on loppu jo viikkokausia sitten mutta laudoitus sen kun jatkuu. Tahti on tietysti hidastunut kun työmuurahaisen pitää otsa hiessä vielä leipääkin ansaita.

Tänään käytiin neuvotteluja muurarin kanssa, pyydämme alustavaa hinta-arviota leivinuunista. Yksi vaihtoehto on että uhrataan takka jotta saadaan kunnollinen uuni, mutta pistetäänkin leivinuunin luukku lasista ja käännetään se olohuoneeseen päin. Muutama askel lisää kävelyä leipurille ja jauhoja olohuoneen lattialle, mutta sitten tulisijaa voisi käyttää myös tunnelmanluontitarkoituksiin. Ja käyhän se makkaranpaistoonkin. Tää on meistä niinku niin ihQ, mutta ihan samanlaista ei tietenkään kehtaa tehdä.

1 kommentti:

T.M.T. kirjoitti...

Leivinuunin omistava ok-rakentaja täällä moi. Uhratkaa ihmeessä takka, että saatte kunnollisen leivinuunin. Meillä on leivinuuni kyllä ihan keittiöön päin, ja luukku on lasista. Kiva on keittiön pöydän ääressä juoda iltateetä ja katsella liekkejä.

Mutta jos ottaa takka-leivinuuniyhdistelmän, ei saa kunnon takkaa eikä ainakaan kunnon leivinuunia. Näin sanoo ammattimiehet. No, veli ratkaisi asian ottamalla leivinuunin ja takan erikseen, ja olivat ekan viiden vuoden aikana käyttäneet takkaa muistaakseni viitisen kertaa. Aikamoinen hinta per käyttökerta siis!

Kyllä sen verran aina jauhoja lakaisee, mitä tonneja rahassa säästää jättämällä takan pois. Ja kunnon uuni on todella hyvä, kun kerran itse leipoo. Isompi on parempi, se jaksaa paistaa kerralla enemmän. Samaten laatikkoruokia mahtuu sitten kerralla enempi, niin jää pakkaseen asti sitten valmista ruokaa.

Terkuin,
leivinuunipropagandisti