maanantai 7. kesäkuuta 2010

Pihatöihin hop!

Kas vain, niinhän siinä vierähti kolme kuukautta ilman minkään maan raksahommia. Taloksi asettuminen ei ole tuottanut ongelmia, tuskin muistan aikaa että olisimme asuneet jossain muualla. Teknisiä ongelmia oli aluksi ilmanvaihdon kanssa ja lämminvesivaraajassakin oli jotain häikkää mutta uusi paras ystävämme LVI-mies on saanut kaiken kuntoon.

Ehkäpä tässä voisi pikkuhiljaa jatkaa siitä mihin jäätiin. Pihan puolella ollaan lähinnä möyritty nyt muutamana päivänä, olemme saaneet väliaikaiseksi avuksi tällaisen omakotiasujan perustyökalun:
Fordson Super Dextalla on levitelty pihan kulkureiteille 0-16 mm sepeliä ja tasoiteltu tulevia nurmikkoalueita.
Siinäpä etupihan puolta työn alla. Nyt tuohon kolmiopläntille on kylvetty nurmikkoa, jännityksellä odotamme milloin alkaa vihertää. Nurmikon määrähän oli toiveissa jättää mahdollisimman pieneksi mutta kyllä sitä nyt tulee sellaiset 500 m2 yhteensä. Pari aaria tuohon etupihalle ja talon taakse vähän enemmän. Autotallin taakse on kylvetty kuivaa pihaketoa mutta pahoin pelkään että keto ei välttämättä siellä menesty, kun suurimman osan päivästä talli varjostaa. Tontin toiselle kulmalle kylvin kuivaa metsäniittyä, sillä pitäisi olla ihan hyvät saumat pärjätä.
Lautakasojen alimmaisena oli tyylikkäitä haapapöllejä, joista rakennettiin raja niityn ja nurmikon väliin talon takapuolelle. Tuonne ei ole vielä kylvetty nurmikkoa, koska tarkoitus on vielä levitellä sepelit sokkelin viereen ja maalata se.

Tämän kesän tavoitteena pihan suhteen on saada nurmikot paikoilleen ja puskaa talon ja tien väliin. Muutama syreeni on jo istutettu, taimista kiitos Tiinalle ja Juhalle. Norjanangervon taimia on myös tulossa. Yhteen tyhjään kolkkaan "luonnonpihan" puolella pistin kääpiökatajia ja Outin pihasta haettuja ahomansikoita. Naapurista saatu vuorenkilpi sopi sinne myös. Kukkaistutuksiin panostetaan aikaisintaan syksyllä, jos sitten jotain perennoita innostuu kylvämään. Lasten toivoma auringonkukkapenkki kuitenkin laitettiin jo silloin toukokuun helteillä ja ihmeestipä nuo taimet ovat kestäneet vaikka viime yönäkin lämpötila oli ollut miinuksen puolella.

Pieni kasvimaakin on kaivettu, herneitä, porkkanoita ja salaattia pitäisi kuulemma kylvää. Siementen ostoon siis!

Ei kommentteja: