keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Pannuhuone ja muita uutuuksia

Onpa ollut takkuista tämä blogin päivittäminen. Takkuista se on kyllä ollut rakentaminenkin, tuntuu että mitään ei tapahdu vaikka kyllähän siellä tosiasiassa melkein joka päivä jotain tapahtuu.

Tässä nyt kuitenkin kuvia, edellisistähän on jo aikaa. Aloitetaan vanhimmista uutisista eli
ikkunoista.

Tässä malliksi ruokailutilan ikkunat ulkoa päin ja sama nurkka sisältä:

LVI-miehen peräkärryhän siinä näkyy, ei sentään meillä ole noin hienoja vehkeitä.

Olohuoneen ikkunoista näkyy tielle. Nämä kolme isoa ikkunaa ovat ainoat, joihin laitettiin sälekaihtimet.

Muutama yläkerran pikkuikkuna odottaa vielä asentamista.


Sitten se Turnerin nosto-ovi. Ulkopuoli on samanvärinen kuin kattopellit ja ikkunanpielet. Tämä ovi on ainakin toistaiseksi käsikäyttöinen - erikoisväri ja automatiikka olivat suunnilleen samoissa hinnoissa ja kun kumpaakin ei kärsinyt ottaa, päädyimme väriin. Tärkeintä on että näyttää hyvältä, varsinkin tielle päin.


Tallin julkisivu näyttää nyt ruudulliselta:

Kolmannella kerralla saimme oikean varaajan ja Simo Aittola (Pyhäjoen LVI-tarvike) on ahertanut muutaman päivän pannuhuoneessa putkien kimpussa. Siellä alkaakin kohta olla valmista. Tämännäköiset systeemit sieltä löytyy:

Kattilan oikealla puolella nurkassa on vielä hyllyllä paisuntasäiliö ja sen alle jää sopivasti tilaa kuivailla kumisaappaita ja kuravaatteita... tai sieniä tai yrttejä. Tai raparperinjuuria. Tai kanervia ja jäkäliä. Ja mitä muuta sitä ihminen tarviikaan.

Siinäpä vielä savupiippu, joka on Kimmon ja Sakarin omaa tekoa. Aika komee.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kyllähän tuo etenee! Nytkin on jo parin viikon jälkeen tapahtunut vaikka mitä - hieno piippu sun muuta.

Omissa töissä tapahtuu koko ajan vähän liikaakin, niin että lomaa kaivattais täälläkin - vielä muutama viikko kun jaksais ja sitten kesälomaa... (Kun tavallinenkin elämä on näin rasittavaa välillä, ihailen suuresti sitä että joku jaksaa vielä ryhtyä tuommoiseen projektiin!)

E