torstai 5. huhtikuuta 2007

"Tuleeko siitä talon näköinen vai kuivaajan näköinen?"

Olemme puhuneet Talosta koko sen kohta 10 vuotta kun olemme yhdessä olleet. Ensimmäinen yhteinen rakkautemme vuosia sitten oli Kannustalon Onnela-mallisto. Seuraavaksi haaveilimme hirsitalosta, jossa olisi amerikkalaistyylinen terassi niinkuin vaikka tässä Kontiotuotteen Texas-mallissa. Jossain vaiheessa sitten kyllästyimme uusvanhaan tyyliin ja päätimme että tuleva talomme edustakoon tämän päivän arkkitehtuuria. Osansa tässä kehityksessä lienee ahkeralla Puu-lehden lukemisella.

Merkittävä virstanpylväs taloretkellämme oli tämä Kimmon piirtämä insinöörikoulun 3. vuoden harjoitustyö. Oma viisautemme ei kuitenkaan riittänyt Ihan Oikean Talon suunnittelemiseen, joten tammikuussa 2006 marssimme Heli Kittilän luo ja pyysimme häntä piirtämään luonnokset joissa säilyisi tämän suunnitelman henki. Erityisen tärkeää oli säilyttää kattomuoto ja pikkuikkunat ylhäällä sekä iso terassi.

Niin, todella nokkelaa lähteä suunnittelemaan taloa katosta käsin. Onneksi ammattilaiset ovat sitä varten.

Luonnoksia saimmekin odotella aika pitkään: Helin muiden kiireiden takia näimme ensimmäisiä kuvia vasta elokuun lopussa 2006. Pidimme näkemästämme kovasti ja luonnokset valmistuivat hyvin pienellä viilauksella. Meille tärkeitä asioita oli iso eteinen, väljä ja valoisa yhtenäinen keittiö-ruokailutila-olohuone -tila ja takka-leivinuuni jonka ympäri voi juosta tai ajaa potkumopolla. Itse halusin koko mökin alun perin yhteen tasoon mutta päädyimme lopulta kuitenkin Helin ehdotukseen, jossa yläkertaan tulee kaksi pientä vinttikamaria ja käyttöullakko ja kaikki muu on alakerrassa. Näin laiskan emännän ei tarvitse kiipeillä portaissa kuin kerran vuodessa kun hakee joulukoristeet vintiltä ja toisen kerran kun vie ne takaisin.

Ei kommentteja: